Over mij

Remko Boers hanteert de tweewieltrekker

Eind 2022 ben ik Zelfoogsttuin De Groentemeester gestart. Mijn naam is Remko Boers. In september 2021 heb ik mijn baan opgezegd om aan dit nieuwe avontuur te gaan beginnen. Ik schreef me in voor de deeltijdopleiding aan de Warmonderhof. Dat is een school waar je kunt leren voor biodynamisch tuinder. In mei 2023 rondde ik deze opleiding met succes af.

Sinds 2018 ben ik betrokken bij de plannen van de Polderij. Eerst als vrijwilliger in hun buitenruimte. Later kwam de gebiedsvisie in zicht die zij voor een deel van de Aalkeetpolder opgesteld hadden. De plannen voor Weij die zich op de voormalige ijsbaan gaan ontvouwen zijn daar het uitvloeisel van. Die plannen omvatten een lunchlocatie en streekproeverij, een voedselbos, en een natuurspeeltuin. En ook De Groentemeester vindt daar zijn plek. Sterker nog: de zelfoogsttuin is het eerste onderdeel dat we gerealiseerd hebben. En ik mag de tuinder zijn.

Eerder had ik een carrière in het basisonderwijs. Ik heb bijna tien jaar voor de klas gestaan en via mijn neventaken werd ik op een gegeven moment stafmedewerker onderwijs en ict bij een grote scholenstichting in Den Haag. Dat heb ik ook ruim tien jaar gedaan.

In 2015 begon het groene deel in mij te kriebelen. Ik werd vrijwilliger bij Voedselbos Vlaardingen en via dat vrijwilligerswerk richtte ik in deeltijd mijn eigen bedrijfje op om te verkennen welk groene werk ik leuk vond om te doen. Één van mijn opdrachten was om de grote moestuin van Maatwerk Autisme in het Wilgenrijk te coördineren. Daar ontdekte ik de lol van het opkweken van allerlei soorten groenten, en om dat met een groepje mensen te doen. Uiteindelijk is daarvan het resultaat mijn inschrijving bij de Warmonderhof en daarna dus de start van De Groentemeester.